Novi selektor može da bude zadovoljan vijestima s Kipra i iz Turske
Nove dobre partije bh. fudbalera u inostranstvu.

Zmajevi pružaju dobre partije

Novi selektor može da bude zadovoljan vijestima s Kipra i iz Turske

E. Ganibegović

Za nešto više od dva mjeseca počinju kvalifikacije za EURO kada će se ponovo okupiti naša fudbalska reprezentacija, a novi-stari selektor Faruk Hadžibegić može biti zadovoljan nastupima većine bh. fudbelera koji se nalaze na užem ili širem spisku.

Osim što u svojim klubovima briljiraju ključni igrači poput Edina Džeke ili Anela Ahmedhodžića, selektor Hadžibegić može da bude zadovoljan i nekim manje standardnim igračima.

Danas je u okviru 20. kola kiparske Prve divizije AEK iz Larnace gostovao kod Olympiacosa u Nikoziji i slavio je s 0:2.

Faraj i Pons su bili strijelci za pobjednički tim, a Kenan Pirić je po 12. put u sezoni sačuvao svoju mrežu netaknutom. 

Također, svih 90 minuta i novi clean sheet upisao je još jedan bh. reprezentativac u dresu tima iz Larnace, Hrvoje Miličević.

U Turskoj je odigrana utakmica između Adanaspora i Giresunspora. Radilo se o meču 20. kola koji je završen rezultatom 1:1.

Oglasi

Igrala se 13. minuta kada je povremeni bh. reprezentativac Riad Bajić pogodio iz penala za prednost svog Giresuna od 1:0.

Do kraja je Adana izjednačila pogotkom Ndiayea u smiraj utakmice, tačnije u 84. minuti do kada je odbrana Giresuna bila na visokom nivou iako su imali igrača manje od 18. minute. 

Također, bivši fudbaler Željezničara je prvi strijelac svog tima. Ovo mu je bio ukupno sedmi gol u sezoni. 

Kenan Pirić i Hrvoje Miličević bili su standardni na spiskovima kod selektora Ivayla Peteva, te ih svakako treba očekivati i u martu.

Bajića što se tiče, ovaj 28-godišnjak je 12 puta nastupio u nacionalnom dresu, a posljednji put još 2019. kod Roberta Prosinečkog u porazu od Grčke u Atini 2:1. 

Top Komentari

Brazuka
Nece van pozvati pirica vas ste ofirni i dosadni. Neiskusno to radite pa se smiju selektir i svi ostali... vraća se asmir Begović
1 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi