Pirić: Čelik shvatamo ozbiljno

U razgovoru za SportSport.ba

Pirić: Čelik shvatamo ozbiljno

Nakon reprezentativne stanke, ponovno kreće karavana bh nogometa. Iza momčadi aktualnog prvaka HŠĶ Zrinjski su mini pripreme odrađene u Međugorju, te turnir u Vinjanima na kojem su Plemići osvojili treće mjesto. Već od ponedjeljka, stručni stožer i igrači, posvetili su se akciji Čelik.

Zenička momčad se pod Bijelim Brijegom najozbiljnije shvatila, a povodom toga za SportSport.ba,  reprezentativni vratar Kenan Pirić nam je rekao da su sljedeće:

- Svakako da ovoj utakmici prilazimo maksimalno ozbiljno. Radi se o neugodnoj ekipi, tvrdoj, te ekipi s kojom tradicionalno pod Bijelim Brijegom imamo problema. Osvježili su tim nekim novim igračima i nećemo ih podcijeniti. Očekujemo da će se oni zatvoriti i povući te prijetiti iz kontri. Ipak, mi smo favoriti, prvaci i sve osim pobjede za nas će biti neuspjeh.

- Kenane, bili ste svjedokom one mučne utakmice na Kipru, gdje je naša reprezentacija poražena nakon skoro sigurnog vodstva od 2:0. Šta se dogodilo?

- Eto, niko od mojih kolega nije našao suvisao odgovor na to pitanje, pa ne mogu ni ja Previše smo se opustili, mislili da će se Kiprani sami pobijediti lako. Imali smo, čini mi se, klasični podcjenjivački pristup i to nam se odbilo od glavu.

- Mnogi mediji ljetos brujali su o vašem odlasku iz Zrinjskog?

- Bilo je govora, ali ništa se konkretno nije dogodilo. Na kraju mi nije žao, dovoljno sam mlad, inozemni angažman će doći budem li dobro branio. Sad sam samo fokusiran na Zrinjski, te na obranu titule prvaka.

Da je Zrinjski ekipu Čelika shvatio više nego ozbiljno, govori podatak da će ekipa sutra otputovati u karantinu u Međugorje. Susret se igra na stadionu pod Bijelim Brijegom u subotu u 19h.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi