Pirić: Presretan sam, ali u Splitu moram puno više raditi

Mladi nogometaš iz Banovića u RNK Split

Pirić: Presretan sam, ali u Splitu moram puno više raditi

E. Škorić

Veliki broj igrača pripremao se sa hrvatskim prvoligašem Splitom u Vitezu, a među onima koji su zadovoljili stručni štab 'crvenih' je i mladi nogometaš banovićke Budućnosti Muris Pirić.

Trener Splićana Tonči Bašić dobio je prinove u momčadi. Pored Tomislava Radetića (Cibalia), Mateja Petrovića (Marsonija) i Andrije Milinkovića (Neretva), na raspolaganju ima i dva nogometaša iz BiH.

 

Mario Kvesić pojačanje je iz bosanskohercegovačkog viceprvaka s Pecare, Širokog Brijega, dok je već pomenuti Pirić stigao iz redova prvoligaške Budućnosti. 

 

Mladi veznjak je u prošloj sezoni postigao pet golova i nekoliko puta asistirao. Za SportSport.ba je izjavio kako je presretan novim iskorakom u karijeri...

 

"Naravno da sam presretan zbog potpisa za Split. Godila mi je, da budem iskren, promjena sredine, ali ovdje moram puno više raditi. Naravno, ovo je za mene veliki iskorak u karijeri, Split je velik i ozbiljan klub i dat ću sve od sebe da se ne zaustavim u ovom hrvatskom prvoligašu", kazao je Pirić za SportSport.ba, dodavši:

 

"Nalazim se s ekipom u Vitezu na pripremama, a po povratku u Split finalizirat ću transfer i sve će biti okončano". 

 

Inače, treba napomenuti da Split 27. juna igra u Fojnici prijateljsku utakmicu s Olimpicom, a tri dana kasnije na Koševu sa Sarajevom.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.