Pirić: Sve bi se raspalo da nema Husića

Mladi golman Slobode za SportSport.ba

Pirić: Sve bi se raspalo da nema Husića

Edmir Škorić

Tuzlanska Sloboda živi bajku i nakon 18 kola Premijer lige drži vodeće mjesto sa 40 osvojenih bodova.

Zaslužan za uspjehe Slobode, između ostalih, svakako je i mladi bh. reprezentativni golman Kenan Pirić, koji je u više navrata spašavao crveno-crne ove sezone.

"Zasigurno da se Sloboda vratila tamo gdje pripada, što smo pokazali igrom i efikasnošću, pa tako dajemo mnogo golova. Malo smo i primili golova. Drago mi je pošto sam ja zadužen za to, a imamo dobru odbranu. Sarađujem dobro sa zadnjom linijom," kazao je Pirić za SportSport.ba, dodavši kako se u Tuzli svi nadaju tituli.

"Što ne bismo osvojili titulu? Uz adekvatna pojačanja i dobre pripreme, možemo ostati na vrhu tabele. Pokazali smo to igrom, najbolje igramo u Premijer ligi. Musemić je sjajno posložio ekipu, imamo nekoliko izuzetnih i iskusnih pojedinaca. Sve nam se poklapa", ističe mladi bh. golman, koji tvrdi da je ostanak Azmira Husića na mjestu predsjednika velika stvar za Slobodu. 

"Vidjeli ste nekoliko zadnjih utakmica, pobjeđivali smo za njega. Ovaj klub bi se raspao da je Husić otišao. On nam je motiv više da pobjeđujemo. Sve je lakše kada imate jaku podršku iza sebe".

Mladi bh. reprezentativac razmatra da u budućnosti napravi iskorak i ode u inostranstvo, ali također naglašava kako je sada fokusiran isključivo na partije u dresu Slobode.

"Nastojim što bolje da branim i da napredujem. Sloboda je odskočna daska za daljni rad. Volio bih otići u inostranstvo, ali Sloboda je sada moj klub. Ako iskrsne kakva ponuda, razmislit ću. Bilo bi idealno da osvojimo titulu, igramo u Evropi i da onda nađem neki klub u inostranstvu", za kaj našeg razgovora je rekao Pirić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

U prve dvije utakmice prvenstva Pirić nije branio, a u preostalih 16 utakmica prvog dijela sezone primio je samo devet golova.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.