Pirlo blizu Chelseaja

Pirlo blizu Chelseaja

Edmir Škorić

Tražili su nova pojačanja, a čini se da su ostali bez još jednog ključnog igrača. Ovu informaciju navijači Milana, dakako, neće lako prebroditi. Kako piše milanski list Il Giornale, Andrea Pirlo dogovorio je osobne uvjete sa Chelseaom, te ga samo potpis dijeli od novog iskoraka u karijeri.

Nisu u Milanu stali na Brazilcu Kaki, izgleda da će i Andrea Pirlo napustiti klub i, bez sumnje, najaviti nove proteste ljutih Milanovih navijača. Ako je vjerovati uglednom milanskom listu Il Giornale, Pirlo je dogovrio sve osobne uvjete sa londonskim klubom, te ga od Chelsea dijeli samo potpis.

Naime, italijanski reprezentativac zarađivat će godišnje 6 miliona eura, a vlasnik "plavih" Roman Abramovič Rossonerima će platiti negdje oko 18-20 miliona eura. Izvrsnog izvođača slobodnih udaraca u svom timu žarko je želio Carlo Ancelotti, bivši trener kluba sa San Sira.

Realizacija transfera znatno se ubrzala od kako je Pirlov menadžer Tulio Tintu u petak navečer stigao u London. Pirlo bi u ponedjeljak ujutro trebao krenuti put Engleske, ostavljajući tako svoje suigrače u Millanelu, gdje se Rossoneri pripremaju.

U petak navečer Cheselaov čovjek za medije, Steve Atkins, potvrdio je da "ništa nije službeno", a pisanje Il Giornalea nisu, za sada, komentarisali ni Milan ni Pirlo, vjerovatno jer je transfer na korak do realizacije.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.