Pirlo: Htio sam napustiti fudbal nakon finala 2005. godine u Istanbulu

Liverpool nevjerovatnim preokretom osvojio titulu

Pirlo: Htio sam napustiti fudbal nakon finala 2005. godine u Istanbulu

E. Čaušević

Jedna od najboljih utakmica u historiji fudbala odigrana je 2005. godine u Istanbulu kada su se u finalu Lige prvaka sastali Milan i Liverpool.

Nakon prvog poluvremena Milan je vodio sa 3:0 i činilo se da su stvari u ovoj utakmici završene. Međutim, u nastavku meča desilo se čudo koje sigurno niko nije mogao ni sanjati. Redsi su izjednačili na 3:3, a nakon penala stigli do titule prvaka Evrope.

Za fudbalere Milana ovo je bio možda i najteži poraz u njihovim karijerama, a to je priznao Andrea Pirlo. On je tada bio član Rossonera s kojima je osvojio sve što je mogao, no za italijanske medije otkrio je da je nakon famozne utakmice u Istanbulu razmišljao o završetku karijere.

"Zaista sam htio napustiti fudbal nakon te utakmice, ali nakon mnogo vremena razmišljanja shvatio sam da je jedino rješenje da krenem naprijed. Odigrali smo tada najbolje prvo poluvrijeme ikad, ali se onda desilo nešto što niko ne može objasniti. Sve u tih sedam minuta se srušilo", rekao je Pirlo.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi