Pjanić: Imam petoricu saigrača koji su blizu sedmog Scudetta u nizu - to je Juventus
(Foto: EPA) Bh. veznjak je otkrio tajnu uspjeha Stare dame, ali i "najavio" finale Kupa Italije.

Bh. veznjak optimističan, ali i oprezan pred veliko finale na Olimpicu

Pjanić: Imam petoricu saigrača koji su blizu sedmog Scudetta u nizu - to je Juventus

Juventus je praktično osigurao sedmu titulu prvaka Italije u nizu, a Bianconeri imaju šansu doći do još jednog trofeja. Naime, u srijedu će Juventus i Milan na Olimpicu odmjeriti snage u finalu Kupa Italije.

Šansi za novi trofej i duplu krunu u Italiji se raduje i bh. reprezentativac Miralem Pjanić, ali i upozorava da neće biti lako savladati izabranike Gennara Gattusa.

"Osvojiti Kup Italije bi bilo veoma važno za nas, to bi predstavljalo novi rekord za nas, a Juventus uvijek želi postavljai rekorde", poručio je Pjanić u razgovoru za italijanski Rai, pa nastavio:

"Milan je težak protivnik, napravili su sjajne stvari, a Gattuso je pronašao pravi balans. Šanse su 50-50 i na nama je da damo što više od sebe kako bi stvari okrenuli u vlastitu korist".

"Oni žele ponovo početi osvajati trofeje, a mi želimo ponovo donijeti Kup u Torino. Očekujemo sjajno finale, za nas je to još jedno takmičenje i želimo sve osvojiti... Upisujemo sjajne rezultate, ali se njima trenutno možda i ne pridaje prava važnost, ipak s vremenom ćemo se sjećati svega što je ova ekipa učinila. Tada ćemo samo moći čestitati klubu i ekipi", istakao je veznjak Juventusa.

"Imam petoricu saigrača koji su blizu sedmog Scudetta u nizu, to je oličenje Juventusa... Tu su i novi momci, koji su se odmah integrisali u ekipu i shvatili da se ovdje ciljevi moraju ispunjavati", izjavio je Pjanić, pa "otkrio" tajnu uspjeha Stare dame:

"Naša tajna? Svakodnevni rad, skromnost, propitivanje samog sebe. Svaki dan dajemo sve od sebe i nekada treninzi izgledaju kao prave utakmice."

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi