Pirlo: Juventus je bio savršen za mene

Odbio Real i Barcelonu

Pirlo: Juventus je bio savršen za mene

Endin Čaušević

Nekadašnji italijanski reprezentativac Andrea Pirlo najavio je da bi uskoro trebao završiti svoju igračku karijeru.

Pirlo je u ljeto 2015. godine odlučio napustiti Juventus i svoju karijeru nastaviti u američkom MLS-u, u redovima New York Cityja. Italijan je imao ponude da se vrati u Seriju A, ali je izjavio da ne razmišlja više o tome. Također, u svojoj karijeri Pirlo je imao mnoge ponude evropskih klubova no karijeru je proveo samo u Italiji.

"Povratak u Seriju A je za mene nemoguć i ne razmišljam o tome. Više razmišljam da završim svoju karijeru. Naravo da sam imao mnoge ponude u karijeru tu su bili Real Madrid i Barcelona, a onda sam odlučio da idem u Juve", rekao je Pirlo, te nastavio:

"Juvetus je bio savršena ekipa za mene. Nevjerovatno je kako sam se uklopio u taj tim, žao mi je što nisam ranije došao u Staru damu. Također, Milan je bio jako važan za moju karijeru, tu sam proveo najviše vremena. Ipak, na kraju sam shvatio da je vrijeme za nešto novo".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi