Pirlo: Juventus je kao PSG

Imao ponudu Intera, ali ostao u Americi

Pirlo: Juventus je kao PSG

Endin Čaušević

Nekadašnji fudbaler Juventusa, Andrea Pirlo, izjavio je da je zadovoljan trenutnom kvalitetom fudbala u italijanskoj Seriji A.

Pirlo je prošlog ljeta odlučio napustiti Juventus i svoju karijeru nastaviti u američkom MLS-u u ekipi New York Cityja. Iako je imao ponudu da se vrati u Italiju, iskusni veznjak odlučio je ostati u Sjedinjenim Američkim Državama.

"Nisam imao priliku nikada da samo preko TV-a pratim Seriju A. Mogu priznati da sam zadovoljan kvalitetom fudbala u Italiji. Istina je da sam imao ponudu Intera, ali želim ostati u Americi jer mi je želja bila da dođem tu. Nema smisla da se nakon samo jedne sezone vraćam u Italiju", rekao je Pirlo.

Nekadašnji italijanski reprezentativac priznao je da je Juventus ubjedljivo najbolja ekipa u Italiji, te da je teško očekivati da će neko drugi osvojiti titulu prvaka.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Juventus je jednostavno ispred svih klubova po svemu. Stara dama je kao PSG u Francuskoj koji je nedostižan ostalim ekipama. Samo se nadam da će ove sezone uspjeti napraviti iskorak u Ligi prvaka", dodao je Pirlo.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi