Pirova pobjeda Celje nad HSV-om

Pirova pobjeda Celje nad HSV-om

Adnan Beganović

Rukometaši njemačkog HSV-a prvi su četvrtfinalisti Lige prvaka. Naime, u revanš susretu osmine finala Lige prvaka slovenačko Celje je u Hamburgu savladalo domaći HSV (31:28), no zahvaljujući ubjedljivoj pobjedi iz prvog susreta (38:29) njemačka momčad se plasirala u četvrtfinale.

Ubjedljiva pobjeda od devet razlike u prvom susretu uspavala je rukometaše HSV-a, što su večeras raspoloženi Slovenci znali iskoristiti.

Rukometaši Celja slavili su sa 31:28, te su se tako na častan način oprostili od ovosezoneske Lige prvaka.

Najefikasniji u redovima pobjedničke momčadi bili su Mačkovšek sa sedam, te Žvižej i Skube sa po šest golova, dok su Duvnjak sa sedam, te Kraus i Lacković sa po četiri gola bili najefikasniji kod HSV-a.

Liga prvaka, osmina finala, revanš susret:
HSV - Celje 28:31 (13:12)
HSV: Bitter 13 obrana, Herrmann, Beutler 1/1 obrana; Kraus 4, Schröder 3, Duvnjak 7, Jansen 2, Lacković 4, Flohr, Vori 1, Lindberg 1, Terzič, Nilsson 1, Lijewski 1, Hens 2, Petersen 2. Trener: Martin Schwalb
CELJE: Lesjak, Skok 18 obrana; Blagotinšek, Mlakar 1, Marguč 5, Janc, Razgor, Toskić 2, Ranevski, Skube 6, Poteko, Čavor, Zelenović 3, Žabić 1, Mačkovšek 7, Žvižej 6/5. Trener: Vladan Matić

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti