Pirova pobjeda Laktaša

Premijer liga BiH

Pirova pobjeda Laktaša

Laktaši su, kako se to i očekivalo, došli do pobjede nad Rudarom, ali to im nije pomoglo da izbjegnu ispadanje.

Domaći su bili svjesni značaja današnje utakmice, te su od prvog sudijskog zvižduka krenuli ofanzivno ka golu gostiju iz Prijedora. Nakon nekoliko velikih prilika, Laktaši su poveli u 17. minuti.

Kujundžić je odlično probio po desnoj strani i potom centrirao za Novakovića, kojem nije bilo teško da savlada gostujućeg golmana za 1:0, što je bio i rezultat prvog dijela.

Već u sedmoj minuti drugog poluvremena, Laktaši su poveli golom svog kapitena Ljubojevića, koji je glavom matirao gostujućeg golmana.

Međutim, nakon što su saznali rezultat iz Zenice, gdje je Čelik ostvario ubjedljivu pobjedu, domaći fudbaleri ostali su potpuno bez morala, pa je susret završio sa 2:0, a Laktaši će od naredne sezone igrati Prvu ligu Republike Srpske.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti