Pirova pobjeda protiv Farana

Rukometne kvalifikacije za "Euro 2010" u Austriji

Pirova pobjeda protiv Farana

Rukometne reprezentacija BiH ostvarila je večeras na Farskim Ostrvima pirovu pobjedu u posljednjem kolu kvalifikacija za plasman na "Euro 2010" u Austriju.

Izabranici selektora Halida Demirovića stigli su do dva nova boda slavivši sa 27:21 (19:9), ali su već ranije ostali bez šansi da se nađu na završnom turnjiru Starog kontinenta budući da su tri dana ranije poraženi u Zenici od Rusije, no i da su slavili epilog bi bio isti jer je Srbija večeras nadigrala Italiju u Trstu.
Bosna i Hercegovina utakmicu je otvorila vodstvom 2:0, da bi u 8. minuti Farani izjednačili na 3:3. Nakon vodstva od 6: u 12. minutu selekcija BiH pravi seriju 10:0 (26. min. 16:5).  Do kraja poluvremena se igalo gol za gol pa se na oddmor otislo sa rezultatom 19:9.
 
U drugom poluvremenu sudije su promijenile kriterij što pokazuje i broj isključenja naših reprezentativaca u drugom poluvremenu . U drugom poluvremenu selektor Demirovićje dao priliku svim igračima da igraju, ali uz oštar sudijski kriterij (18 minuta isključenja za naše reprezentativce u drugom poluvremenu), igrači s klupe nisu baš dobili pravu šansu da se dokažu.

Farsko otočje - BiH 21:27
TORSHAVN - Dvorana; A Halsi. Gledalaca: 500. Sudije: Rado Kavulic (Slovačka), Libor Skruzny (Češka).
FARSKO OTOČJE: Blasck, Nybo, I. Olsen 3, C. Olsen 1, Patursson, Joensen 7, Blaberg, Reginsson, Dal-Chrisiansen 1, Kragesteen 2, Sorensen, Re. Joensen 1, Ru. Joensen 2, Johannesen 4.
BiH: Veselinov 4, Divković, Halilbegović 5, Buljugija 4, Grahovac, Velić 4, Kerezović 1, K. Savić 5, A. Savić, Sijaković, Mikić 1, Medjić 2, Vranješ 1.
Utakmicu je obiljezio fenomenalni Nebojša Grahovac sa 25 odbrana. Također, Farsko otočje će zapamtiti i debitanti u našem sastavu Mikić, Sijaković, Vranješ, Medjić i Savić Adam. Kosta Savić i Nemanja Kerezović su upisali i prve pogodke u dresu sa grbom BiH, a to su uspjeli i Mirko Mikić, Vladimir Vranješ i Tarik Medjić. Slaven Sijaković nije uspio postići pogodak, a novu prilku imaće na Mediteranskim igrama u Pescari.

Svakako, ova utakmica je pokazala da selektor Demirović ima kvalitetan sastav za nastup na Mediteranskim Igrama. Igračima koji su igrali na Farskim Ostrvima ce se prikljucit Goran Sarenac (Krško) i golman Benjamin Buric (Maglaj).
 
Reprezentacija se u Bosnu i Hercegovinu vraća u nedjelju u večernjim satima.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.