Pitanje je kako će nakon svega Ziyech večeras zaspati?

Maroko ispao zahvaljujući zvijezdi Ajaxa

Pitanje je kako će nakon svega Ziyech večeras zaspati?

Edmir Škorić

Maroko je ispao u osmini finala Afričkog kupa nacija, a tragičar je igrač Ajaxa Hakim Ziyech.

Marokanci su bili favoriti protiv Benina, ali su nakon penala ispali.

Benin je poveo u 53. minuti pogotkom Adilehoua, ali je En Nesyri u 76. minuti izjednačio na 1:1, a zlatna šansa za Maroko ukazala se u šestoj minuti nadoknade.

Dosuđen je penal za Maroko, Ziyech je šutirao i - pogodio stativu. Ostalo je 1:1, nakon dodatnih 30 minuta nije bilo golova, da bi Benin imao više sreće i mirnoće u izvođenju penala.

Četvorica su bili sigurni kod Benina, Boufal i En Nesyri su promašili za Maroko, a Ziyech više nije smio ni da šutira penal.

Imao je i u 117. minuti veliku šansu da bude junak Maroka i opet je promašio. Nevjerovatno kako danas nije imao sreće čovjek koji je u dresu Ajaxa obilježio prošlu sezonu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi