Pitanje za milion dolara: Koga će dovesti Velež?
Nusmir Fajić je sa 28 golova bio najbolji strijelac Veleža u minuloj sezoni, ali je upitno da li će i dalje biti član Rođenih

Rođeni se vratili u Premijer ligu

Pitanje za milion dolara: Koga će dovesti Velež?

A. Čaušević, foto: S. Bošković

Velež je tamo gdje mu je i mjesto. Nakon tri godine tavorenja u Prvoj ligi FBiH slavni hercegovački klub je ponovo u Premijer ligi.

Popularni Rođeni su posljednjih godina odradili odličan posao na svim poljima. Klub je finansijski "ozdravio", napravljen je veliki iskorak po pitanju infrastrukture, a kao šlag za dobar posao stigla je i promocija u najjači rang bh. fudbala. Mostar na neki način opet živi za Velež.

Sa 69 bodova na sezonu na drugom mjestu je završio Olimpik. U većini ranijih sezona Vukovima bi to bilo i više nego dovoljno da se vrati u društvo najboljih, ali ne i ovaj put. Možda ti o najbolje govori koliko je Velež bio dominantan u Prvoj ligi FBiH.

Izabranici Ibre Rahimića kojeg je zbog suspenzije u finišu sezone mijenjao Mustafa Kodro su nakon 30 utakmica osvojili čak 76 bodova. Ostvarene su 24 pobjede, četiri meča su završena remijima, dok su minimalnim rezultatom poraženi od Goražda i Zvijezde.

Ažurno rukovodstvo Mostraca nema puno vremena za odmor. Sinoć je na Musali povratak u Premijer ligu proslavljen na spektakularan način, ali već od sutra će morati zasukati rukave.

Koga će dovesti Velež tokom ljeta je žargonski rečeno pitanje od milion dolara. Historijski gledano ovaj klub je jedan od najprestižnijih u BiH i njegove tradicija i veličina mame skoro svakog dobrog igrače, barem za bh. standarde.

Rođeni će željeti da budu konkurentni u Premijer ligi te se nemaju namjeru dovesti u situaciju da se u povratničkoj sezoni bore za opstanak. Upravo iz tog razloga po mostarskim kuloarima će se početi da spominju razna imena.

U proteklim danima kao moguća pojačanja Veleža najavljeni su Siniša Stevanović iz Željezničara, te Joachim Adukor iz Sarajeva. Obojici igrača ističu ugovori te će se o njihovoj budućnosti više znati u narednom periodu.

Međutim, nisu Stevanović i Adukor jedini koji će spominjati kao potencijalna pojačanja. U sedmicama pred nama sigurno će biti još puno kandidata za dolazak u Velež.

Realnost je da će Veležu biti potrebno po jedno pojačanje na svakoj poziciji u timu, novi igrači se sigurno doći, zbog čega će mnogobrojni navijači Veležih koji su ovog proljeća kao rijetko ko pokazali vjernost crvenoj boji biti kao "na iglama" tokom sljedeća dva do tri mjeseca.

Međutim, u mostarkom klubu imaju i jednu veliku dilemu, ali i brigu. Šta će biti sa Nismorom Fajićem?! Stameni napadač je jučer poslije pobjede nad Igmanom najavio mogućnost odlaska. Moguća destinacija je kao što je SportSport.ba ranije pisao Saudijska Arabija.

"Za narednu sezonu ćemo vidjeti, imam nekih ponuda. Vidjet ćemo, ako budemo zadovoljni ja i klub možda i odem", dodao je sjajni napadač.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Fajić je ove sezone zabio čak 28 golova što najbolje govori koliko je bitna poluga u Rahimićevoj "mašini". Njegov odlazak neće biti lako nadomijestiti, ali s druge strane i kasa bi se napunila.

Bilo kako bilo, povratak Veleža u Premijer ligu može biti samo plus za bh. fudbal i to je nešto što treba da raduje sve zaljubljenike u "bubamaru"na ovim prostorima.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Kladionicar_iz_mira
Adukor odbio unosnu ponudu Sarajeva kakvu ne moze ponuditi nijedan drugi klub u BiH, a rijetko koji i u regionu, odbio da bude clan ekipe koja je osvojila duplu krunu i ispisala istoriju, odbio da igra kvalifikacije za Ligu sampiona, sjedio na tribinama pola godine i time dove svoju karijeru u pitanje... Sve to samo da bi potpisao za Velez. :) Haj uoziljite se, razmisljite malo prije nego sto nesto napisete.
11 3
burek_sa_mesom
I novi igrač premijerligaša iz Vrapčića je........................DALIBOR PANDŽA.
3 8

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti