Nusmir Fajić karijeru nastavlja u Saudijskoj Arabiji?
Stameni napadač iza sebe ima odličnu sezonu

Postoji mogućnost da napusti Velež

Nusmir Fajić karijeru nastavlja u Saudijskoj Arabiji? · Saznajemo

A. Čaušević, foto: S. Bošković

Nusmir Fajić je ostvario primarni cilj za ovu sezonu. Svojim odličnim partijama vratio je Velež tamo gdje mu je i mjesto, u Premijer ligu. 

Stameni napadač iza sebe ima jednu od najboljih sezona u karijeri, a podatak od 25 postignutih golova najbolje govori koliko je bio dominantan na terenima Prve lige FBiH.

Ovaj 32-godišnjak je u redove mostarskog kluba stigao prošlog ljeta, a upitno je da li će naredne takmičarske godine nositi dres Rođenih.

SportSport.ba nezvanično saznaje kako je na adresu Veleža stigao upit iz jedne menadžerske agencije, a glavna tema bio je Fajić. Za njega je ozbiljno zainteresovan jedan od klubova iz Saudijske Arabije.

I pored svih napora zbog straha da transfer ne propadne nisu uspjeli saznati ime kluba koji želi iskusnog golgetera, ali ono što je sigurno Velež će inkasirati određeni iznos na ime obeštećenja.

Fajić koji je zimus imao bogatu ponudu iz Kine ima čvrst ugovor do 2021. godine, zbog čega u Veležu mogu biti mirni jer znaju da ih u slučaju odlaska sljeduje određeni iznos.

Tada je fudbalera rođenog u Bosnaskoj Krupi želio angažovati Dalian, a navodno se radilo o transferu vrijednom 1.5 miliona eura, međutim on je odlučio produžiti vjernost Veležu.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Igranje u inostranstvu Fajiću ne bi bilo strano jer je već nastupao u Sloveniji (Maribor, Mura), Bjelorusiji (Dinamo Minsk), Kini (XJ Leopard) i Rumuniji (Craiova).

U Bosni i Hercegovini je osim za Velež igrao još za Zvijezdu Gradačac, Rudar Prijedor, Travnik, Vitez i Krupu.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

burek_sa_mesom
Pa i Vrapčići su svojevrsna Saudijska Arabija.
0 17
nijepoznat
Fajic Cigo
3 9

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi