"Pitao sam Fergusona 'mogu li dobiti dres Beckhama', on je rekao 'ne' i zalupio vrata"
Veoma zanimljiva priča iz 2002. godine koja pokazuje kakav je karakter bio Sir Alex.

Dogodovštine sa Old Trafforda

"Pitao sam Fergusona 'mogu li dobiti dres Beckhama', on je rekao 'ne' i zalupio vrata"

Velšanin Robbie Savage nikada nije bio posebno tehnički nadaren fudbaler, ali je svojim radom i trudom uspio da napravi dobru karijeru u Premier ligi. 

On je bio član čuvene generacije Manchester Uniteda skupa sa Gary, Phil Nevillom, Paul Scholesom, Beckhamom, Buttom i ostalima, ali na Old Traffordu nikada nije dobio šansu za igru.

Iz Manchestera je otišao u Crewe Alexandru, a potom je igrao za Leicester City, Birmingham, Blackburn i Derby County. Veoma zanimljiva priča vezana je za njegov povratak na Old Trafford u dresu Birminghama 2002. godine. On je tada nakon utakmice pitao Davida Beckhama može li dobiti njegov dres.

"Pitao sam Beckhama 'mogu li dobiti tvoj dres?', a on mi je rekao da mogu, ali da moram pitati Alberta, čovjeka koji je zadužen za dresove. Dakle, dok smo odlazili sa terena ja sam pitao Alberta 'mogu li dobiti Beckhamov dres?', a on mi je rekao da mogu, ali da moram pitati trenera", prisjeće se Savage i nastavlja:

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Na Old Traffordu gostujuća svlačionica je odmah prekoputa vrata gdje je trener Manchestera, barem je tako bilo u ono vrijeme. Rekao sam našem treneru 'slušaj, otiću do Sir Alex Fergusona da ga pitam mogu li dobiti Beckhamov dres', a trener mi je rekao 'ok, ali nemoj praviti frku oko toga veliku jer smo izgubili utakmicu'. "Dakle, pokucao sam na vrata, on je otvorio vrata i rekao 'Zdravo, Robert' - zovnuo me je Robert! - ja sam rekao 'David i Albert su mi rekli da mogu dobiti Beckhamov dres - je li to u redu'. On je odgovorio 'Ne' i zatvorio mi je vrata", rekao je Savage.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi