Pizarro iz Rome u Fiorentinu

Iskusni veznjak napustio Rim

Pizarro iz Rome u Fiorentinu

U ekipu Fiorentine je stiglo i peto pojačanje ovog ljeta. Ugovor na jednu godinu potpisao je iskusni veznjak, David Pizarro.

Ovaj sada već bivši igrač Rome je u Fiorentinu stigao bez odštete. Naime on je raskinuo ugovor sa Rimljanima nakon što ga je novi trener Zdenek Zeman prekrižio iz planova za predstojeću sezonu. Pizarro je u proteklih šest mjeseci boravio na posudbi u redovima engleskog prvaka, Manchester Cityja.

 

33-godišnji Pizarro je za reprezentaciju Čilea skupio 36 nastupa te je postigao i dva pogotka, a ovaj kreativni veznjak je tokom svoje karijere u Italiji nastupao i za Udinese i Inter.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije