Pizarro po treći put u Werderu

Vratio se iskusni napadač

Pizarro po treći put u Werderu

Iskusni peruanski napadač Claudio Pizarro potpisao je ugovor sa Werderom, saopštio je klub iz Bremena.

Pizarro je nakon dužih pregovora odlučio potpisati jednogodišnji ugovor i tako po treći put u dosadašnjoj karijeri zaigrati za Werder. 

"Radujem se što sam ponovo u Werderu. Mnogo me privlači izazov da postignem uspjeh sa ovim klubom. Nadam se da ću moći svoje iskustvo da iskoristim na najbolji način za tim", izjavio je Pizarro.

On je prvi put u Werder stigao 1999. godine, da bi potom poslije dvije sezone preselio u Bayern. Rekorder je Bundeslige po broju nastupa i golova kada su strani igrači u pitanju.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

"Oduševljeni smo što je Pizarro spreman da nam se priključi na našem novom putu i odigra svoju ulogu. On zna našu filozofiju sa mnogo mladih igrača i želi da pomogne timu da se razvije", riječi su sportskog direktora Werdera. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.