Pižon novi trener Zvezde

Promjena na Marakani

Pižon novi trener Zvezde

Legenda Crvene zvezde, Vladimir Petrović Pižon od sutra (srijeda) će postati  šef stručnog štaba fudbalskog kluba sa Marakane.

Pižon je igračku karijeru započeo u Crvenoj zvezdi, odigravši 1971. godine prvu utakmicu sa samo 16 godina, a za igre u «crveno-belom» dresu postao je jedna od pet «Zvezdinih zvezda».

Kao igrač je osvojio pet titula prvaka SFR Jugoslavije, šest trofeja Kupa Maršala Tita i stigao do finala kupa UEFA 1979. godine, u kojem je klub sa Marakane poražen od Borrusije.

Nakon što je za Zvezdu odigrao 526 mečeva, potpisao je za Arsenal, a zatim je igrao u Francuskoj i Belgiji. Na klupi Crvene zvezde počeo je trenersku karijeru kada su u pitanju seniori.

Posljednji zadatak imao je u Kini gdje je bo selektor najmnogoljudnije zemlje svijeta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti