Pjanić: Buffon je još uvijek najbolji na svijetu

Bh. reprezentativac se sutra "vraća" u Lyon

Pjanić: Buffon je još uvijek najbolji na svijetu

Endin Čaušević

Fudbaleri Juventusa sutra igraju protiv Lyona u okviru trećeg kola grupne faze Lige prvaka.

Sutrašnji meč će biti poseban za bh. reprezentativca Miralema Pjanića koji se nakon šest godina ponovo vraća u klub iz kojeg je stigao u Seriju A. POred povratka u Lyon, Pjanić je pričao i o golmanu Stare dame Buffonu koji se nalazi u maloj krizi u posljednje vrijeme.

"Buffon je naš kapiten i ne mislim da prolazi kroz težak period. On je za nas i dalje najbolji golman na svijetu. U karijeri je normalno da pravite greške i nakon toga ne treba previše dizati prašinu. Siguran sam da će on dokazati da je najbolji na svijetu već u sutrašnjoj utakmici", rekao je Pjanić, te dodao:

"Sretan sam što se vraćam u Lyon nakon šest godina. Ovaj novi stadion je prelijep i drago mi je što ću zaigrati na njemu. Ovdje sam proveo tri sjajne godine i mnogo sam naučio. Klub prolazi kroz malo teći period, ali svi vjerujemo da će se Lyon vratiti u onu formu kada je osvajao sve titule u Francuskoj".

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Francuske novinare zanimalo je ko je najopasnijji igrač Lyona po mišljenu Pjanića, a bh. reprezentativac se nije dugo mislio da odgovori na to pitanje.

"Lacazette i Fekir su sigurno najopasniji igrači Lyona i znamo da nam mogu zadati mnogo problema. znamo da nas čeka težak meč, ali mi ćemo sigurno dati svoj maksimum kako bi ostvarili pobjedu", dodao je Pjanić.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije