Pjanić dobio dvije utakmice suspenzije!

UEFA kaznila našeg igrača nakon crvenog kartona protiv Grčke

Pjanić dobio dvije utakmice suspenzije! · Ekskluzivno

Jučer je održana sjednica Disciplinske komisije UEFA-e na kojoj je Miralem Pjanić loše prošao.

Nakon direktnog crvenog kartona kojeg je dobio u susretu protiv Grčke u 2. kolu kvalifikacija za EP bilo je jasno da Pjaniću slijedi kazna.

Kako SportSport.ba nezvanično saznaje iz izvora bliskih savezu, Pjanić je suspendovan na dva meča.

Toga smo se naravno i bojali jer to znači da će Pjanić propustiti susrete protiv Finske i Italije u gostima.

Naravno, ova vijest se nikako neće svidjeti selektoru našeg nacionalnog tima Robertu Prosinečkom koji je odmah nakon meča protiv Grčke priznao kako je crveni karton za Pjanića veliki udarac za naš tim. 

"Nemam komentar. Sigurno da ćemo tražiti alternativu. Vidjet ćemo na koliko mečeva će biti suspendovan. On je danas odigrao odličnu utakmicu. Cijeli meč je držao sredinu terena pod kontrolom. Ovo je veliki udarac za nas. Imamo vremena do šestog mjeseca da sve analiziramo", rekao je tada Prosinečki. 

Podsjetimo, Pjanić je bio strijelac jednog gola za BiH u meču protiv Grčke koji je završen 2:2, a nakon njegovog izlaska iz igre Zmajevi su djelovali prilično nemoćno na sredini terena.

Ostaje nam da vidimo u narednim sedmicama hoće li Prosinečki naći adekvatnu zamjenu na sredini terena našeg tima koja bi na najbolji način odgovorila zadatku na vrlo teškim gostovanjima protiv Finske i Grčke.

Inače, Zmajevi nakon dva kola kvalifikacija imaju četiri osvojena boda jer su pobijedili Armeniju i remizirali sa Grčkom. 

Top Komentari

SamiAm1234
Jebem ti uefu
16 11
Zoilomas
Uefa mafija
13 10

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti