Sada je Juventus na potezu: Prva zvanična ponuda za Miralema Pjanića je stigla!

Da li će Stara dama pristati na ovu cifru?

Sada je Juventus na potezu: Prva zvanična ponuda za Miralema Pjanića je stigla!

Ne prestaju špekulacije o mogućem transferu Miralema Pjanića. Veznjak Juventusa i reprezentacije BiH igra odlično i ove sezone, pa ne čudi interes mnoštva evropskih velikana za njega.

Miralem Pjanić je u Juventus stigao na ljeto 2016. godine iz Rome, a krajem augusta prošle godine je od Stare dame dobio novi, bogatiji ugovor.

Juventus će, međutim, i ove godine biti na iskušenju da proda bh. veznjaka, a kako njegov ugovor sa Starom damom važi do 2023., torinski velikan bi njegovom prodajom ovog ljeta zaradio ozbiljan novac.

Pjanić se zadnjih nekoliko prelaznih rokova povezivao sa Manchester Cityjem, Chelseajem, Real Madridom i PSG-om, a sada iz Italije i Francuske stižu informacije da su upravo Parižani odlučili uputiti prvu zvaničnu ponudu za bh. veznjaka.

Ako je vjerovati Telefootu, riječ je o cifri od 75 miliona eura. Iako se špekuliše da Juve želi još novca za Pjanića, ako bi Stara dama svog veznjaka prodala za 75 miliona eura zaradila bi više nego duplo kada se uzme u obzir novac uložen u njegovo dovođenje iz Rome.

PSG je već odavno u potrazi za pojačanjem u veznom redu. Jedno vrijeme se smatralo da je Napolijev Allan najbliži odlasku na Park prinčeva, ali se čini da je PSG sada fokus prebacio na 29-godišnjeg Miralema Pjanića.

Inače, od ranije se vjeruje da je PSG spreman Pjaniću ponuditi skoro duplo veća primanja nego što ih on trenutno ima u Juventusu, kako bi i sam veznjak "pogurao" transfer.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Da li će od potencijalnog transfera Miralema Pjanića u PSG nešto i biti znat će se tek na ljeto, a treba podsjetiti da se špekulisalo da bi Real bio voljan ponuditi također 75 miliona eura za bh. reprezentativca.

Miralem Pjanić je ove sezone odigrao 40 utakmica za Juventus u svim takmičenjima, postigao je četiri gola i upisao sedam asistencija.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

Mica
nemoze meda ide svake god necega niko hoce juve dade rijesi tarabe suoljak vucese po terenu.
0 1
Medo-Brundo
Tuzla City Majkara!
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi