Pjanić izašao u 39. minuti, Lyon slavio

Francuska La Ligue

Pjanić izašao u 39. minuti, Lyon slavio

Lyon je konačno ostvario pobjedu na gostovanju u okviru večeras odigranog 21. kola francuske La Ligue. Lavovi su sa 2:1 slavili na gostovanju kod Lorienta.

Bh. reprezentativac u dresu Lyona, Miralem Pjanić, kao i obično, zauzeo je svoje mjesto u prvoj postavi kluba sa Gerlanda, ali je šest minuta prije kraja prvog poluvremena, zbog nadajmo se lakše povrede, bio primoran napustiti igru. Umjesto njega u igru je ušao Gomis.

Međutim, početak susreta nije počeo baš sjajno za goste. Igrao se 28. minut kada je Ducasse pogodio mrežu Huga Llorisa i doveo Lorient u prednost, a pri tom rezultatu se i otišlo na odmor.

U nastavku, potpuno druga slika na terenu i preokret Lyona. Prvo je u 63. minuti Lisandro Lopez izjednačio na 1:1, a potpuni preokret Lyonu je donio Šveđanin Kim Kallstrom u 71. minuti, da bi isti igrač 12 minuta kasnije bio strijelac i trećeg gola za goste.

Montpellier, našeg drugog internacionalca u Francuskoj Emira Spahića, nastavio je sa dobrim igrama, te je kući uspio odnijeti sva tri boda sa gostovanja neugodnom Lensu. Susret je završio minimalnom pobjedom Montpelliera, 0:1, a svakako vrijedi spomenuti dobru priliku našeg kapitena, koji je u 21. minuti šutirao glavom, ali je lopta otišla malo pokraj stative. Strijelac tri boda vrijednog gola bio je Montano četiri minute prije kraja.

Grenoble je nastavio tonuti ka drugoj ligi, te je u ovom kolu sa visokih 3:1 na svom treneu poražen od aktuelnog prvaka Bordeauxa. Marseille je na Vellodromeu sa 2:1 pobijedio Le Mans, dok je Monaco ponovo iznenadia, slavivši na Parku prinčeva kod PSG-a rezultatom 1:0.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.