Šta za Pjanića znači Laportina pobjeda?

Bh. veznjak vjerovatno napušta Barcelonu

Šta za Pjanića znači Laportina pobjeda?

A. Beganović

Nekadašnji predsjednik Barcelone, Joan Laporta, na jučerašnjim izborima ponovo je izabran za prvog čovjeka slavnog španskog kluba.

Laporta je odnio pobjedu na predsjedničkim izborima tako da se vraća na mjesto stare slave s obzirom da je ovu funkciju obnašao u periodu od 2003. do 2010. godine i njegova era smatra se jednom od najuspješnijih era u bogatoj historiji Barcelone.

Njegov dolazak gotovo sigurno će značiti i promjene u igračkom kadru, a možda i na klupi Barcelone. Sigurno je da će Laporta pokušati uvjeriti Messija da karijeru završi u Barceloni, a pojedini španski mediji pišu i da će se na ljeto pokušatio riješiti igrača koji su u ovom trenutku za Barcelonu preskupi, a ne daju ono što se od njih očekivalo.

Nažalost, na toj listi je i naš reprezentativac Miralem Pjanić, koji će tako po svemu sudeći nakon godinu dana napustiti redove slavnog španskog kluba.

Osim Pjanića, bar prema pisanju pojedinih medija, Laporta će pokušati da se riješi i Coutinha, Umtitija, Griezmanna, Junior Firpa i Braithwaitea.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Miralem Pjanić je u Barcelonu stigao prošlog ljeta u transferu vrijednom 60 miliona eura. Karijeru je počeo u francuskom Metzu, a još je nosio dresove Lyona, Rome i Juventusa.

Za reprezentaciju Bosne i Hercegovine je do sada odigrao 98 utakmica na kojima je postigao 14 golova, a bio je član generacije koja se 2013. godine plasirala na Svjetsko prvenstvo na kojem je i on igrao.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Pajver
Bilo ko da je izabran muralemu je noga ostaje upisan u povijest Barce kao najveći promašaj i to je to. A siguran sam da on više nikada neće igrati za veći klub od Juvea to mu je bio vrh ali jbg mali se malo precijenio
5 13
Jupp
Odlicno! Siguran sam da ima dosta klubova koji zele dovesti Pjanica, gdje ce imati makar minutazu. Bolje bi mu bilo i da igra za Romu nego da sjedi na klupi u Barceloni. United se par puta povezivao sa Pjanicem takodjer, ne bi me cudilo da ga dovedu..
11 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije