Pjanićev "učitelj" potpisao za New York RB

Juninho u novom klubu

Pjanićev "učitelj" potpisao za New York RB

Edmir Škorić

Iz redova američkog nogometnog kluba New York Red Bullsa objavili su danas da su potpisali ugovor sa Brazilcem Juninhom.

Stari majstor za slobodnjake, Juninho Pernambucano, u New York dolazi iz brazilske ekipe Vasco da Gama.

 

On će biti uvršten u novu momčad čim stigne certifikat iz Brazila, a Red Bullsi su odušvljeni zbog ovog transfera.

 

"Juninho je igrač svjetske klase kojeg svi jako cijenimo već dugi niz godina. Osim što je vrhunski izvođač slobodnjaka i veliki talent, pravi je profesionalac na terenu i izvan njega. U dobroj je formi i mislimo da nam puno može pomoći u 2013. godini", rijči su sportskog direktora Red Bullsa Andyja Roxburgha.

 

U svom drugom mandatu u Vasco da Gami Juninho je odigrao 50 utakmica od 2011. godine i postigao 14 golova. Imao je bogatu karijeru u Lyonu, gdje je u 344 utakmice postigao 100 golova. Dobio je mnoga priznanja, a bio je i u najboljoj momčadi Svjetskog prvenstva 2006. godine.

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.