Pjaniću 73 minute, Lyonu poraz
Pjaniću 73 minute u okršaju sa Portom

"Kup Mira"

Pjaniću 73 minute, Lyonu poraz

Edmir Škorić

U drugoj utakmici "Kupa Mira" Lyon je poražen od Porta rezultatom 2:0, a naš mladi reprezentativac Miralem Pjanić bio je, baš kao i ostatak francuskog tima, indosponiran. Bivši igrač Metza odigrao je 73 minute, no očito ovo nije bila njegova noć.

Nakon što su remizirali sa turskim Bešiktašom, francuski Lyon poražen je u Španiji od Porta rezultatom 2:0. Dvostruki strijelac za Portugalce bio je Hulk, koji je najprije Vercoutreovu mrežu pogodio u 9. minuti, a potom i u 75. minuti.

Ekipa koja je tri puta bila u finalu "Kupa Mira" ovaj put neće igrati ni u polufinalu tog takmičenja. Portu je dovoljan bod protiv Bešiktaša da 31. jula bude u polufinalu. Podsjetimo, "lavovi" su u finalu ovog prijateljskog turnira prvi put igrali 2003. godine, kada su poraženi od PSV-a. Dvije godine poslije Lyon je poražen od Tottenhama, a 2007. godine bolji od Lyona bio je engleski Bolton. Ovo je prvi put da se takmičenje održava izvan granica Azije, tačnije u Španiji, pokrajini Andaluzija.

Naš mladi reprezentativac Miralem Pjanić startao je u timu Lyona, a teren je napustio u 73. minuti. No, mnogi će se složiti kako Lyon nije ni približno dobar onom klubu koji je godinama osvajao La Championnat. Na stadionu Nuevo Colombino u Huelvi, jednostavno, svi su bili loši, a u to sivilo uklopio se i mladi reprezentativac Bosne i Hercegovine.

Porto - Lyon 2:0 /Hulk 9',75'/

PORTO: Helton, Fucile, Rolando, Bruno Alves, A. Pereira, Fernando, Mereiles, Belluschi, M. Gonzales, Silvestre Varela, Hulk.
LYON: Vercoutre, Cris, Reveillere, Mensah, Cissokho, Bastos, Pjanić, Makoun, Toulalan, Mounier, Piquionne.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.