Pjaniću 78 minuta, prva pobjeda Rome

Serija A

Pjaniću 78 minuta, prva pobjeda Rome

U posljednjem susretu petog kola italijanske Serije A ekipa Rome došla je do minimalne pobjede na gostovanju kod Parme.

Bordo tim iz prijestolnice Rima na  Ennio Tardini je stigla bez ijedne pobjede u ovoj sezoni, pa je pred španskim trenerom Luisom Enriqueom i njegovim izabranicima bio imperativ pobjede u ovom susretu.

Španski je stručnjak ponovo od prve minute ukazao povjerenje reprezentativcu Bosne i Hercegovine Miralemu Pjaniću, koji je na terenu proveo sve do 78. minute, kada ga je zamijenio Simplicio.

Jedini pogodak na ovom susretu je viđen u petoj minuti drugog poluvremena, kada je za prvu ovosezonsku pobjedu Vučice pogodio Osvaldo.

Roma se sa ovom pobjedom izjednačila na tabeli sa Laziom na diobi desetog mjesta, dok je Parma ostala samo na tri boda i sada je 18.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.