Pjaniću 90 minuta u porazu Rome

Serija A, 23. kolo

Pjaniću 90 minuta u porazu Rome

U posljednje dvije utakmice 23. kola Serije A, Siena i Napoli su upisali domaće pobjede protiv Rome (1:0), odnosno Chieva (2:0).

Na stadionu Artemio Franchi u Sieni, istoimena domaća ekipa je savladala Romu sa 1:0.

Roma je u prvih 45 minuta imala terensku inicijativu i mnogo više loptu u svome posjedu, ali je Siena propustila tri stopostotne prilike.

U rasponu od 9. do 25. minute, domaći su preko Destra u dva navrata i Calaioa imali tri sjajne šanse, ali se rezultat nije mijenjao. Na drugoj strani, Lamela je u 20. minuti iz slobodnog udarca imao najbolju priliku za Vučicu, ali je Pegolo sjajno odbranio, pa se na poluvrijeme otišlo bez golova.

Već na otvaranju drugog poluvremena, u 50. minuti, nakon jednog neopreznog starta Kjaera na Destra, glavni sudija je pokazao na jedanaesterac, kojeg je sigurno izveo Calaio, za zasluženo vodsvo Siene.

Ostatak utakmice Roma je jalovo napadala i bez pravih prilika, a Luis Enrique je pokušao i sa izmjenama promijeniti nešto, ali je do kraja ostalo 1:0 za vrijedna tri boda Siene.

Naš reprezentativac, Miralem Pjanić, odigrao je svih 90 minuta za Romu, koja je večeras pružila veoma blijedu partiju.

U drugoj večerašnjoj utakmici, Napoli je na svome terenu golovima Britosa i Cavanija, sa 2:0 savladao Chievo.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti