Pjaniću cijeli meč u eliminaciji iz Kupa
Sa večerašnjeg meča Lille - Lyon (3:2)

Lyon poražen od Lillea

Pjaniću cijeli meč u eliminaciji iz Kupa

Miralem Pjanić naš fudbalski A reprezentativac odigrao je večeras cijelu utakmicu za Lyon koji je porazom u Lilleu 2:3, te je eliminisan u osmini finala Kupa Francuske.

Pjanić je igrao solidno, u 70. minutu dobio je žuti karton. Pred kraj meča mogao se proslaviti. U 79. minutu izvanredno je centrirao, a Boumsong glavom šutirao, no tada je ostalo 2:2. Nije imao sreće tri minuta kasnije.

Odlično je izveo slobodan udarac, ali brani golman Lillea. Kazna za promašaje njegovog tima došla je u sudijskom vremenu utakmice, kada je pobjednika odlučio Fauvergue.

Prethodno, Lille je poveo golom Bastosa u 22. minutu. Izjednačio je Makoun u 24, a domaće opet u vodstvo doveo Hazard u 44. minutu. Novo poravnanje  desilo se samo minut kasnije kada je precizan bio Mounier, što je bio i rezultat prvog poluvremena. Naš fudbalski dragulj nikako da proradi u dresu višestrukog prvaka Francuske, nakon što je ljetos iz Metza preselio na «Gerlan». Zanimljivo, Pjanić još nije dao niti jedan gol u dresu «lavova».

U ostalim večerašnjim susretima osmine finala Rodez je napravio senzaciju. Poslije produžetka i pobjede od 3:1 iz daljnjeg toka takmičenja eliminisao je  PSG.

Monaco je bio uspješan na gostovanju kod Ajaccioa (2:0), a Sedan je «pomeo» Vitre sa 3:0. Identičnim rezultatom i Rennes je «dobio» Lorient, te se plasirao u četvrtfinale.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.