Plaćaju 400 funti noć po osobi, a menadžer ih upozorava: Niste došli na odmor!
Ole Gunnar Solskjaer protiv Readinga ima šansu da dođe do pete pobjede na klupi Uniteda, ali pravi izazov slijedi tek za gotovo dvije sedmice kada igraju meč protiv Tottenhama (Foto: EPA)

Solskjaer ih vodi na prave pripreme

Plaćaju 400 funti noć po osobi, a menadžer ih upozorava: Niste došli na odmor!

Midhat Šljivak

Ole Gunnar Solskjaer na fantastičan je način započeo karijeru na klupi Manchester Uniteda.

Norveški stručnjak je u četriri utakmice upisao četiri pobjede, a ovog vikenda je pred njima meč FA Kupa u kojem će dočekati Reading na Old Traffordu.

Odmah po završetku meča Crveni đavoli će otputovati u Dubaiji na četverodnevne pripreme, a bit će smješteni u luksuznom hotelu One&Only Royal Mirage Arabian Court.

Noć u ovom hotelu košta 400 funti po osobi, a Solskjer je jasno poručio igračima da put u Dubai nije odmor.

"Imao sam mnoštvo vremena da razgovaram sa njima, ali ne previše vremena da treniramo. Ako je ijedan igrač pomislio da idemo na odmor prevario se. Idemo da poboljšamo zajedništvo u ekipi, da odradimo jake fizičke pripreme pred meč protiv Tottenhahama", poručio je Solksjaer.

Nekoliko igrača će propustiti meč sa Readingom. Među njima je i Paul Pogba koji je dobio neugodan udarac protiv Newcastlea

"Marcos Rojo i Chris Smalling neće igrati. Paul je dobio udarac u prošloj utakmici i ne vjerujem da će biti spreman. Bit će nekoliko promjena ekipi, Lukaku i Sanchez će igrati od početka jer im nedostaje utakmica", istakao je Solskajer.

Navijači žele ostanak Solskjaera

Norveški stručnjak je zaludio Old Trafford. Nakon dugo vremena ekipa sa Teatra snova ima pozitivan niz rezultata, a navijači su u svim anketama iskazali želju da Solskjaer ostane na menadžerskoj poziciji.

On je trenutno na šestomjesečnoj pozajmici iz Moldea, ali o ostanku na klupi voljenog tima nije želio da govori.

"Ne, još uvijek je rano. Kada sam došao u klub, otvoreno su mi rekli da trebam stvoriti ekipu za budućeg menadžera, ali što sam duže ovdje, to više uživam. Kada imenuju novog menadžera, poželjet ću mu sreću ako to ne budem ja. Fokusiran sam, znam šta mi je posao i nije do mene da mislim o tom stvarima. Također, pojačanja su planirana. Klub ima lostu želja, ali će sve biti veoma balansirano za razliku od proteklih godina. Uvjeren sam da će Ed Woodward uvažiti i moje mišljenje ako budem imao neki prijedlog", rekao je Solskjaer.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Pred Unitedom su sada jako važne utakmice, ali pravi pakao tek slijedi u februaru kada će vezati derbi za derbijem, a pored Premiershia, Crveni đavoli igraju i nokaut fazu Lige prvaka gdje ih čeka duel protiv francuskog prvaka PSG-a.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi