Plakalo: Pozitivna trema uvijek postoji i to je dobro

Branit će umjesto povrijeđenog Delača

Plakalo: Pozitivna trema uvijek postoji i to je dobro

E. Škorić

Emir Plakalo dobio je šansu da brani na golu Sarajeva nakon što se povrijedio Matej Delač.

Plakalo je mladi i talentovani golman koji je već branio za bordo tim, a sada će dobiti priliku i u utakmici 12. kola Premijer lige protiv Veleža. Vjeruje da će ipak uspjeti da nadoknadi izostanak vrhunskog golmana kakav je Delač.

"Tako je to u fudbalu. Naša pozicija je jako nezahvalna i niada se ne može tačno znati što se može desiti i zbog toga treba biti spreman u svakom trenutku da se stane na gol. Naravno, spreman sam i nadam se da ću odraditi posao najbolje što mogu", rekao je Plakalo za SportSport.ba.

Bit će teško nadomjestiti jednog Mateja Delača?

"Delač je prije svega sjajan momak i njegove ljudske kvalitete su zaista velike, a o golmanskim smatram da nema potrebe govoriti. Njegove igre u dresu Sarajeva najbolje govore. Moram iskreno reći da mi je žao zbog svega što mu se desilo jer je, ponavljam, sjajan čovjek i bio je u vrhunskoj formi. Želim mu brz i uspješan oporavak i povratak na teren.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Kakva su tvoja očekivanja od sezone i da li osjećaš pritisak pred duel s Veležom?

"Pozitivna trema uvijek je prisutna, što smatram da je dobro. Na nama je da odigramo što bolje utakmicu protiv Veleža i da pokušamo da osvojimo nova tri boda.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.