Planirano 11 prijateljskih utakmica

U pripremama za EP

Planirano 11 prijateljskih utakmica

Da se u košarkaškom savezu BiH svih ovih dana izuzetno ozbiljno radi govori i podatak koji nam je iz prve ruke potvrdio i reprezentativac Edin Bavčić, da je plan i program priprema pred EP u Litvaniji, na adrese naših igrača stigao već ovih dana.

Nije ovo ništa novo kada je u pitanju jedan ozbiljan pristup u svijetu profesionalnog sporta. Ali ipak, svi naši reprezentativci su bili zaista prijatno iznenađeni pozitivnim i jednim izuzetno ozbiljnim pristupom od strane našeg saveza i svih zaposlenih u njemu.

A u tom planu i programu priprema svi naši internacionalci su mogli pročitati sve same lijepe informacije. Zaista smo mišljenja da ne postoji igrač koji bi takve ozbiljne pripreme uopšte i odbio.

Uglavnom, okupljanje naše najbolje vrste zakazano je za 20. juli u Sarajevu. Nakon nekoliko dana priprema u našem glavnom gradu košarkaška selekcija BiH ide na put u Sloveniju gdje bi se trebalo uzeti učešća na Turniru 6 nacija u utakmicama sa reprezentacijama sa prostora bivše Jugoslavije.

Iz Slovenije put bi vodio u Italiju gdje bi uz našu i italijansku selekciju trebale nastupiti još dvije reprezentacije. Za 23. avgust zakazana je jaka prijateljska utakmica sa Njemačkom, odakle bi se naš sastav uputio u Francusku gdje bi se igrali susreti sa domaćinima ali i sa Belgijom. Nakon tih provjera sastav Sabita Hadžića bi istim avionom sa Francuzima i Belgijancima krenuo na šampionat u Litvaniju.

Svi u našem savezu zaista mukotrpno rade na zatvaranju finansijske konstrukcije kada je u pitanju ovako ambiciozan plan. Da li su vremena kada je naša reprezentacija znala odigrati čak četiri utakmice sa jednim te istim protivnicima  nepovratna prošlost, znat ćemo već 20 jula, kada je i zakazano okupljanje za sve naše najbolje košarkaše.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti