Plasman na EP je u pitanju? Zovite golmana da u 94. minuti zabije za pobjedu
Foto: Screenshot

Rodak heroj Slovačke

Plasman na EP je u pitanju? Zovite golmana da u 94. minuti zabije za pobjedu

Jučer su mlade selekcije na Starom kontinentnu igrale mečeve kvalifikacija za Evropsko prvenstvo (U21), a selekcija Slovačke je upisala izuzetno važnu gostujuću pobjedu nad Islandom.

Slavili su Slovaci rezultatom 2:3 i to zahvaljujući golmanu Mareku Rodaku.

Fudbalerima Slovačke je očajnički bila potrebna pobjeda kako bi ostali u igri za drugo mjesto u svojoj grupi i baraž, a trijumfom su dva kola do kraja kvalfikacija gotovo izbacili Island iz utrke za drugu poziciju.

Ipak, nije bilo lako Slovacima. Poveo je Island preko Gudmundssona, da bi gosti poravnali u 58. minuti. Pogodio je Vestenciky u 90. minuti za potpuni preokret i veliko slavlje, ali onda hladan tuš u 93. - Gudmundsson je ponovo pogodio, ovaj put sa penala i poravnao na 2:2.

Ipak, u 94. minuti korner za Slovačku, golman Rodak stiže u kazneni prostor, a lopta dolazi upravo do njega i on pogađa za konačnih 2:3 i veliko slavlje Slovaka u Reykjaviku.

Gol Rodaka pogledajte u video prilogu na 02:26.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi