Platini danas u posjeti Sarajevu

Platini danas u posjeti Sarajevu

Predsjednik Evropske fudbalske federacije UEFA Michel Platini danas stiže u posjetu Sarajevu, odnosno čelnicima Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine.

Platini u prijestolnicu Bosne i Hercegovine stiže iz St. Petersburga, a sa svojim saradnicima će u Sarajevu održati seriju sastanaka u Twist toweru Dnevnog Avaza.

Također je planirano da Platini tokom dana obiđe Olimpijski stadion "Asim Ferhatović Hase" na Koševu, nakon čega će biti održana i konferencija za medije.

Posjeta Michela Platinija, čelnog čovjeka UEFA, veliki je podstrek za rad Komiteta za normalizaciju, koji usko sarađuje sa UEFA u sprovođenju reformi u bh. fudbalu. Međutim, svakako treba imati na umu da Platini radi i za sebe, te se ova posjeta svakako može dovesti i u vezu sa lobiranjem za glasanje uoči predstoječih izbora za novog, starog predsjednika UEFA.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.