Platini: Fudbaleri najčešće konzumiraju marihuanu

"Problema sa organizovanim dopingom nema"

Platini: Fudbaleri najčešće konzumiraju marihuanu

Predsjednik UEFA-e, Michele Platini je tokom posjete izaslanstvu Francuskog senata izjavio kako u fudbalu, za razliku od drugih sportova, nema velikih problema sa organizovanim dopingom.

Sa druge strane, Platini je istakao kako fudbaleri najčešće konzumiraju marihuanu.

"UEFA godišnje provede između 1800 i 2200 dopinških kontrola. Sudeći prema dobivenim rezultatima, organizovanog dopinga u nogometu nema", kazao je Platini dodavši:

"Očito je da se od opojnih sredstava u nogometu najčešće pojavljuje odnosno koristi – marihuana."

Tokom razgovora sa francuskim skupštinarima Platini je također kazao kako je UEFA samo na antidopinške mjere tokom Evropskog prvenstva u Poljskoj i Ukrajini prošle godine potrošila 1.08 miliona eura te da je tokom cijele sezone 2011/12 tek pet dopinških nalaza u cijeloj Evropi dalo pozitivan rezultat.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.