Platini: Neko od Nijemaca zaslužuje Zlatnu loptu
Foto: EPA

Predsjednik UEFA tvrdi

Platini: Neko od Nijemaca zaslužuje Zlatnu loptu

Edmir Škorić

Predsjednik UEFA Michel Platini smatra da je neko od njemačkih igrača zaslužio Zlatnu loptu.

Menadžer Manchester Uniteda Louis van Gaal je nedavno kazao da bi najpravednije bilo da njemačkom igraču pripadne nagrada za najboljeg u 2014. godini.

I Platini je isto izjavio iako će mnogi tipovati na Cristiana Ronalda, koji ima fantastičnu godinu.

"Nekoliko igrača zaslužuje Zlatnu loptu, ali sam mišljenja da bi ona u godini Mundijala trebala da pripadne osvajaču istog. Ovo je u skladu s onim što sam rekao prije četiri godine, kada je Španija osvojila SP", kazao je prvi čovjek Evropske nogometne federacije.

Nijemci koji su na širem spisku za najboljeg igrača svijeta su Mario Goetze, Toni Kroos, Philipp Lahm, Manuel Neuer, Thomas Muller i Bastian Schweinsteiger. Svi, dakle, igrači Bayerna.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.