Platini odgovorio Blatteru

Platini odgovorio Blatteru

O. Lekić

Predsjednik Evropske nogometne unije Michel Platini odgovorio je predsjedniku Svjetske nogometne federacije (FIFA) Seppu Blatteru na njegove opaske o uvođenju  video tehnologije u nogomet i organizaciji EP 2020. godine.

U razgovoru za njemački magazin Kicker Platini je poručio kako Blatter nepotrebno napada evropski nogomet, dodavši kako su smiješne optužbe da je UEFA konzervativna organizacija.

"Blatterovi komentari nisu napad na mene, već su u stvari napad na članice UEFA. Inače se savršeno dobro slažem sa Blatterom", rekao je Platini.

Platini je branio i odluku da se Evropsko prvenstvo 2020. godine održi diljem Starog kontinenta.

"Ideju o EP-u u 13 evropskih gradova podržale su 52 od 53 članice Uefe. Odluku smo donijeli nakon konstruktivne rasprave, kao i svaku put do sada. Uefa može biti model i uzor drugima",  kazao je Platini.

Blatter je prošle nedjelje rekao da bi takvom Euru "nedostajali srce i duša", ali je Platini rekao da je to "inovativna i vizionarska" ideja i da su je prihvatile sve članice UEFA osim Turske.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.