Platini: Onima koji namještaju doživotno zabraniti igranje

UEFA u borbi protiv namještanja utakmica

Platini: Onima koji namještaju doživotno zabraniti igranje

Midhat Šljivak

Predsjednik UEFA-e Michel Platini najavio je danas na Malti kako će krovna kuća evropskog fudbala nastaviti boriti protiv namještanja utakmica u kojoj sve češće glavne uloge imaju fudbaleri pojedinih klubova.

"UEFA neće tolerisati namještanje utakmica, naročito ako su u to umješani igrači. Tim igračima ne bi se smjelo dopustiti da ponovo igraju fudbal, ako se dokaže krivnja.
Lažiranje utakmica ubija ovu igru i igrači koju su krivi moraju snositi odgovornost", rekao je Platini.

Platini se dotakao i problem rasizma , te uvođenja tehnologije u fudbal.

"Kada je riječ orasizmu, u prvom planu su navijači, ali i igrači. Taj problem pogađa ravno u dušu nogometa. Što se tiče uvođenja tehnologije, to je vrlo kompleksno pitanje. Borimo se da smanjimo boroj sudijskih grešaka i zbog toga smo uveli pet sudaca", rekao je Platini.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.