Platini podržao Balkansku ligu

Prvi čovjek UEFA-e

Platini podržao Balkansku ligu

Prvi čovjek UEFA-e, Francuz Michele Platini, podržao je ideju osnivanja Balkanske lige u fudbalu.

Platini je dao podršku svima koji se zalažu za regionalnu ligu, rekavši da postoji mogućnost da u skoroj budućnosti klubovi sa ovih prostora kroz takvo takmičenje ostvaruju plasman u evropske kupove, nešto slično kao u košarci (NLB - Eurocup).

«U ovome trenutku status UEFA-e ne predviđa takvu mogućnost. No, ako bi postojala zajednička politička želja, odnosno dogovor više država o održavanju takvog takmičenja onda bi Izvršni odbor UEFA-e mogao razmotriti usvajanje takve ideje», rekao je Platini tokom dvodnevne posjete Srbiji.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.