Platini se sastao sa turskim premijerom

U vezi namještanja utakmica

Platini se sastao sa turskim premijerom

Edmir Škorić

Predsjednik Evropske nogometne federacije (UEFA) Michel Platini sastao se sa turskim premijerom zbog skandala o namještanju utakmica u Turskoj, zbog čega je Fenerbahče izgubio svoje mjesto u Ligi prvaka.

Platini i Recep Tayyip Erdogan razgovarali su u ponedjeljak prije ovosedmičnog sastanka Izvršnog odbora UEFA-e i godišnjeg kongresa u Istanbulu.

Fenerbahčeov predsjednik Aziz Yildrim glavni je optuženi zbog skandala koji, navodno, uključuje više od deset utakmica iz protekle sezone. Yildirim je opovrgnuo bilo kakvu zloupotrebu otpoložaja.

Istanbulski klub ističe kako je nepravedno tretiran od strane UEFA-e i Turskog nogometnog saveza. Klub je podnio žalbu na Arbitražnom sudu za  sport te traži 58.5 miliona dolara odštete zbog isključivanja iz Lige prvaka.

Podsjetit ćemo da je Trabzonspor umjesto Fenera predstavljao zemlju u najelitnijem klupskom natjecanju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.