Platini: UEFA razmišlja o proširenju Lige prvaka

Čelni čovjek UEFA-e o formatu takmičenja

Platini: UEFA razmišlja o proširenju Lige prvaka

Prema navodima britanskih medija u najjačem klupskom takmičenju ćemo za par godina imati neke novine.

Naime, predsjednik UEFA-e, Michele Platini priznao je kako se na sastancima krovne organizacije evropskog fudbala sve više razgovara o proširenju Lige prvaka te ukidanju Evropa lige.

 

"Razgovaramo na svakom sastanku šta bi bilo najbolje uraditi. Odluku ćemo donijeti tek 2014. godine tako da promjene u sistemu dva najjača klupska takmičenja neće biti barem do 2015. godine", rekao je Platini.

 

UEFA razmatra da Ligu prvaka proširi sa sadašnja 32 kluba na 64 u grupnoj fazi takmičenja. Ukoliko do ovoga dođe, ugasila bi se Evropa liga koja i nema baš najbolji rejting od 2009. godine kada je ukinut naziv Kup UEFA.

 

Također, pojavile su se glasine da najbolji evropski klubovi razmatraju opciju osnivanja elitne Lige prvaka, ali Platini nije bio previše zabrinut.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

 

"Ma to su samo glasine i ništa više. Najbolji klubovi će i dalje igrati u Ligi prvaka". 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.