Platini upozorio Tadića zbog huligana

Platini upozorio Tadića zbog huligana

Predsjednik UEFA-e Michel Platini je jasno rekao predsjedniku Srbije Borisu Tadiću da će srpska reprezentacija i klubovi, ukoliko se nastave ispadi huligana, biti isključeni iz svih međunarodnih takmičenja.

Tadić je rekao kako je svjestan da se Srbija nalazi u velikim problemima kada su u pitanju huliganski ispadi na fudbalskim terenima, ali da će on i cjelokupna država učiniti sve što je moguće kako bi se to spriječilo.

"Mi u Srbiji imamo problem sa huliganima, svjesni smo toga i spremni smo na definitivni obračun sa njima. Sa UEFA-om ćemo raditi da se nemili događaji iz Đenove nikada ne ponove.To je bila i sramota za našu zemlju. Takođe, moramo napraviti razliku između huligana koji su u manjini i navijača koji su velika većina u Srbiji. Mi smo nacija koja će dokazati da zna da sportski bodri svoju reprezentaciju i svoje klubove gde god oni igraju“, rekao je predsjednik Srbije.

"Na taj način stadioni će ponovo postati sigurna mjesta, gdje roditelji mogu dovoditi svoju djecu, buduće sportiste. Tako ćemo svi doprinositi društvu u kojem živimo, sportski mečevi će postati mjesta gdje se ljudi okupljaju, a ne ratna poprišta sa tragičnim ishodima“, poručio je Boris Tadić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.