Platini: VAR je lijepo g**no

Bivši prvi čovjek UEFA-e nije oduševljen novom tehnologijom

Platini: VAR je lijepo g**no

Nekada sjajni francuski fudbaler, ali i bivši predsjednik UEFA-e, Michel Platini je gostovao na italijanskoj nacionalnoj televiziji (RAI 2).

Tokom svog gostovanja govorio je o trenutnom stanju svjetskog fudbala, aktuelnim dešavanjima i VAR-u. Tačnije kritikovao je ulazak tehnologije u suđenje.

"Trebalo bi mi pola sata da objasnim zašto to ne rješava probleme, samo ih pomjera. Protiv VAR-a sam, mislim da je to lijepo g**no", poručio je Platini.

Michelu Platiniju je nedavno istakla suspenzija i zabrana obnašanja bilo kakvih funkcija u fudbalu, koju je dobio zbog umiješanosti u korumptivne radnje.

Svojevremeno je bio glavni kandidat da na čelu FIFA-e zamijeni Seppa Blattera, ali je zbog optužbi za korupciju morao odustati od kandidature.

"U FIFA-i me nisu željeli na mjestu predsjednika jer sam želio braniti fudbal i jer sam bio jedini bivši fudbaler koji je mogao postati predsjednik", istakao je Platini, koji ne isključuje mogućnost da se opet vrati u fudbal:

"Sa 64 godine još uvijek imam vremena za jednu, posljednju avanturu, ali ne želim napraviti grešku i moram dobr razmisliti. Platini koji je 2007. godine postao predsjednik UEFA-e je suspendovan 2015. godine i mora istaći da nema nikakvog kontakta sa aktuelnim prvim čovjekom FIFA-e, Giannijem Infantinom."

Top Komentari

zvjezdan10
da je bilo vara njegova francuska 3 zaredom prvenstva ne bi vidjela ...pokrali nas , pokrali kasnije irce , trećih se ne sjećam ko je bio pomozite mi
6 2
Dobojlija
Platini ,ti si bio ruzno ****o od predsjednika UEFE
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi