Uhapšen Michel Platini!

Optužbe za korupciju

Uhapšen Michel Platini!

E. Čaušević

Bivši predsjednik UEFA-e Michel Platini uhapšen je jutros zbog optužbe za korupciju.

Platini je optužen da je učestvovao u ilegalnim radnjama kada se birao domaćin Svjetskog prvenstva za 2022. godinu. Na iznenađenje svih domaćinstvo je dobio Katar, ali sada je svima jasno da je korupcija tu odradila posao.

Francuski mediji su potvrdili da je Platini jutros uhapšen i priveden na ispitivanje povodom istrage oko dodjele domaćinstva Kataru za Mundijal koji se igra za tri godine.

Platini je optužen da je bio jedan od ključnih ljudi u svemu tome, te jedan od najzaslužniji što je Katar na kraju dobio organizaciju Svjetskog prvenstva.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Ova odluka saopštena je u decembru 2010. godine i izazvala je velike kontroverze u javnosti.

Top Komentari

Ante G.
Dobro, racunica je cudo, 2 i 2 nisu uvijek 4... Ali sustina komentara je ok. Kakvih tekstova se covjek ovdje moze nacitati...
1 8
Avayan
Jebemo ti mater Platini! Paltiiniii! Plaaatiiiniiiii
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi