Plava rapsodija na Grbavici: FK Željezničar razbio FK Zvijezda 09!

Premijer liga BiH, 10. kolo

Plava rapsodija na Grbavici: FK Željezničar razbio FK Zvijezda 09!

Željezničar je u okviru 10. kola Premijer lige BiH na svom terenu ugostio fenjeraša, Zvijezdu 09. Gosti nisu mogli ništa raspoloženom Željezničaru koji je slavio sa visokih 6:0.

Ovom pobjedom se Željezničar vratio na prvo mjesto na tabeli Premijer lige BiH. Plavi sa Grbavice sada imaju 22 boda, po dva više od drugoplasiranog Tuzla Cityja i trećeplasiranog Sarajeva.

Od samog početka je Željezničar uspostavio svoju igru i počeo prijetiti golu. Odmah su se počele redati šanse pred golom Zvijezde 09, a golman Manojlović je kapitulirao u 19. minuti kada je nakon kornera pogodio Enes Sipović.

Igrala se 30. minuta kada su domaći stigli do 2:0. Pavić je ubacio, u prvi mah se činilo da je mrežu gola Zvijezde 09 zatresao Štilić, ali se zapravo radilo o autogolu Vojinovića.

Samo šest minuta kasnije Štilić ipak pogađa. Zakucao je loptu u gol gostiju i tako postigao svoj prvijenac od povratka na Grbavicu, te postavio rezultat prvog poluvremena - 3:0.

Nastavio je Željezničar u žestokom ritmu i u drugom dijelu, a na novi gol u mreži Zvijezde 09 se čekalo do 52. minute kada je lijepo pogodio Dženan Zajmović.

U 62. minuti je Štilić mogao do drugog gola na utakmici, ali je njegov udarac odsjeo na stativi.

Željezničar je ipak dosta brzo stigao do petog gola. Igrala se 73. minuta kada je Haris Hajdarević postigao gol za 5:0.

Uspio se 81. minuti u strijelce upisati i Asim Zec koji je ušao u igru u drugom dijelu. On je sjajno lobovao golmana Zvijezde 09 i povisio na 6:0.

Do kraja se rezultat nije mijenjao, pa je Željezničar ostvario ubjedljivu pobjedu, dok je Zvijezda 09 ostala zakucana za dno tabele sa svega tri osvojena boda.

U narednom kolu Željezničar gostu je kod drugoplasirane ekipe na tabeli, FK Tuzla City.

Premijer liga BiH, 10. kolo:

FK Željezničar - FK Zvijezda 09 6:0

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

FK Željezničar: Erić, Pavić, Krpić, Ramović, Stanić, Štilić, Alispahić, Zajmović, Bojo, Osmanković, Sipović.

FK Zvijezda 09: Manojlović, Janković, Vojinović, Mehmedagić, Hairlahović, Predragović, Đelimić, Parmaković, Badji, Stjepanović, Tojčić.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

GospodinIzSarajeva
Čestitam od navijaca Sarajeva!Bit ce mrtva trka za prvaka!Dao bi sve da moje Sarajevo osvoji ali polako,tek je krenula sezona
10 3
Kralj_Tvrtko
Kako ste jadni
0 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi