Plavci žele veći stadion

Plavci žele veći stadion

O. Lekić
Teme:

Chelsea razmatra selidbu sa Stamford Bridgea na novi stadion u obližnjem Earls Courtu, prenosi Guardian.

Već neko vrijeme je poznato da Chelsea želi stadion kapaciteta od najmanje 60.000 sjedećih mjesta, kako nebi bili u komericijalnom deficitu u odnosu na klubove kao što su Manchester United i Arsenal, čiji stadioni primaju 76.000, odnosno 60.000 gladalaca.

Stamford Bridge prima samo 41.000, a nije ga moguće proširiti zbog groblja s jedne i željeznice s druge strane. 

Zemlja na lokaciji Earls Courta nije zanimljiva samo Chelseau, već i  vodećem londonskom arhitektu Sir Terry Farrellu, koji namjerava pretvoriti Earls Court u rezidencijalni dio s preko 8.000 novih kuća.

U Chelseau smatraju da je to posljednja prilika da ostanu u istom području u kojem su igrali posljednih stotinu godina, a istovremeno prošire stadion. Zbog toga moraju donijeti brzu odluku.

Predstavnici Chelsea su se sastali s vlasnicima zemlje - Capital and Counties, i odlučuju da li je došlo vrijeme za promjenu lokacije.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.