Plavčić: Optimističan sam pred duel sa Radnikom

Želi pobjedu

Plavčić: Optimističan sam pred duel sa Radnikom

NK Vitez pripreme koje je odradio u svom gradu je priveo kraju, prijelazni rok vjerovatno je za njih završen, a u subotu će u prvom kolu odmjeriti snage sa Radnikom iz Bijeljine. 

Pred početak prvenstva razgovarali smo sa trenerom Valentinom Plavčićem koji nam je otkrio sve vezano za klub i igrački kadar.

"Pripreme smo odradili u Vitezu, gdje smo imali odličan teren i tu smo mogli odraditi sve zamišljeno. Igrači su dobro radili i uglavnom bez većih izostanaka izuzev Livančića (5 dana) i Armina Kapetana koji će zbog povrede biti van terena još tri sedmice. Novi igrači nisu imali problema sa adaptacijom, jer su to profesionalci koji su dosta puta mijenjali klubove. Kada su u pitanju test utakmice koje su iza nas mogu biti i zadovoljan i ne zadovoljan. Zadovoljan sam što ni na jednoj utakmici nismo bili u podređenom položaju odnosno imali smo dobar posjed lopte i stvarali šanse, a ne zadovoljan sam iz razloga loše realizacije što mislim da će se popraviti" izjavio je Plavčić.

"Kada je u pitanju prva utakmica za sezonu 2015/2016 koju igramo u Bijeljini protiv dobre ekipe Radnika, ja sam optimističan. Ekipa ima obavezu da na svakoj utakmici da svoj maksimum, a ako bude tako ne sumnjam da ćemo osvojit bod/ove" dodao je Valentin Plavčić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Prvo kolo BHT Premijer lige za sezonu 2015/2016 se igra u subotu 25.7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.