Trener Vitez nakon Veleža

Plavčić: Protiv Mladosti želimo pokušati osigurati opstanak

Vitez je u okviru 27. kola BH Telecom Premijer lige upisao važnu pobjedu, na svom Gradskom stadionu igrači Valentina Plavčića savladali su Velež s 3:1.

Ovom pobjedom su Vitežani napravili veliki korak ka opstanku u društvu najboljih bh. klubova.

"Odigrali smo jednu dobru utakmicu. Mi smo znali da Velež dolazi bez nekoliko standardnih igrača, pet, šest ili sedam. Ipak, koliko god je to lagano izgledalo za Vitez, toliko je to i bilo opasno po nas. Novi igrači u ekipi uvijek hoće da se dokažu, koji su danas otvorili vrlo dobro utakmicu. Dali su nam gol, ali smo se mi uspjeli na vrijeme vratiti", rekao je Plavčić, te dodao:

"Vitez nije odigrao svoju najbolju utakmicu, onako kako zna, bez obzira na činjenicu da i nama nedostaje sedam igrača. Igrači koji su igrali morali su odigrati kvalitetnije, bilo je previše pasova prema nazad, što se meni nije svidjelo. Ipak, iskoristili smo ono u čemu smo najjači, a to su prekidi".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

U narednom kolu Vitez gostuje kod Mladosti iz Velike Obarske.

"U narednom kolu nas očekuje jedna teška utakmica protiv Mladosti, a tamo idemo s dva igrača više i već tamo ćemo pokušati osigurati opstanak", kazao je trener Viteza na kraju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.