Plavčić: Skautirali smo Mladost, želimo ostati neporaženi

Rudar želi pobjedu

Plavčić: Skautirali smo Mladost, želimo ostati neporaženi

Dino Kurbegović

Sutra je sigurno praznik nogometa u Kaknju, gradski derbi koji budi veliki interes navijača za utakmicu sezone kako su je pojedinci nazvali.

Vitežanin Valentin Plavčić, pod čijim vodstvom "Zeleno-crni" nisu pretrpjeli poraz, spreman je za najveću utakmicu u svom novom mandatu. Plavčić smatra da njegova nova, mnogo jača i pouzdanija ekipa, može zaustaviti domaćine, iako oni imaju prednost domaćeg terena, koji je u tri dosadašnja dvoboja gradskih rivala imao presudni značaj. Optimizam ovog mladog stručnjaka još više je podigla dobra igra njegove momčadi protiv jake ekipe Radničkog, kao i atmosfera i raspoloženje igrača.

-Igrači koji su došli u polusezoni dobro su odigrali na premijeri protiv Radničkog, posebno na taktičkom planu. Što se tiče utakmice protiv Mladosti, mislim da bi trebala biti jedna dobra nogometna predstava u kojoj bi navijači trebali uživati i profitirati. Mladost ima dobru ekipu, najavili su ulazak u Premijer ligu i to treba respektirati. Doveli su premijerligaška pojačanja od kojih su mnogi radili sa mnom u Vitezu. To su dobri momci, dobri igrači s kojima ću se rado susresti. Mladost isto tako ima i svoje slabosti koje ćemo pokušati iskoristiti jer smo ih dobro skautirali. Mi u Doboj odlazimo da damo svoj maksimum. Kao što sam najavio prije početka nastavka prvenstva, mi ćemo na svakoj utakmici ići na pobjedu .Tako ćemo se i ovaj put ponašati i pokušati pobijediti, a ovom prilikom pozivam sve navijače Mladosti i Rudara da dođu na utakmicu i da uz dobru nogometnu predstavu i korektno navijanje proslavimo prvi dan proljeća i svi skupa velikim pljeskom pozdravimo ekipu koja taj dan trijumfuje, riječi su trenera Rudara Valentina Plavčića.

Kakanjski gradski derbi koji počinje u 15 sati, povjeren je premijerligaškom sucu Muameru Burekovićuiz Zenice. Pomoćnici će biti Arnel Novalić iz Doboj Istoka i Tarik Kečo iz Sarajeva. Dodatni suci su Ermin Sivac iz Zenice i Edis Zukić iz Srebrenika, a četvrti Sanel Herceglija iz Sarajeva. 

Zaprati FK Mladost Doboj Kakanj, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Mladost Doboj Kakanj Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.