Plavi ne odustaju: FK Željezničar danas šalje žalbu CAS-u!

Žele u Evropu

Plavi ne odustaju: FK Željezničar danas šalje žalbu CAS-u!

A. Čaušević

FK Željezničar ne odustaje od onog što je izborio na terenu!

Ekipa s Grbavice je prošlu sezonu završila među mjestima koja garantuju izlazak na euroscenu, ali je ostala bez nastupa u Evropi.

Naime, ni Prvostepena ni Drugostepena komisija za licenciranje NFSBiH nisu izdale Željezničaru licencu za učešće u UEFA-inim takmičenjima.

U Zvorničkoj 27 smatraju kako je sve urađeno po propisima te da su Plavi ti koji trebaju predstavljati BiH u kvalifikacijama za Europa ligi.

Upravo iz tog razloga Željezničar je odlučio svoja prava potražiti Međunarodnom sudu za sportsku arbitražu (CAS).

Za SportSport.ba je potvrđeno da će danas u Lozanu biti upućena žalba na odluku Komisija za licenciranje NFSBiH, a u taboru najtrofejnijeg bh. kluba vjeruju u pozitivan ishod te konačno dobijanje licence.

Upoznati su u Željezničaru da se slična stvar desila prije pet godina, a u centru pažnje bio je ruski Rostov. Fudbalski savez Rusije je suspendovao Rostov u maju 2014. godine zbog kašnjenja prilikom plaćanja dugova i nije dobio licencu za evropske mečeve.

No, čelnici Rostova nisu odustajali od borbe i poslali su žalbu CAS-u koji je na kraju to usvojio, te je poništio odluku FS Rusije i dopustio Rostovu da nastupi na evropskim mečevima u narednoj sezoni.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Podsjećamo, Željezničar nije dobio licencu za evropske utakmice zbog duga prema nekadašnjem treneru Slavku Petroviću. Plavi su su uplatom kasnili nekoliko dana, a Drugostepena komisija za licenciranje odlučila je da im neće izdati licencu.

Donesena je odluka da umjesto sarajevskog tima u Evropu ide Radnik, ali da li će Bijeljinici ponovo zaigrati međunarodne utakmice odlučit će CAS.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

adem kozic
al ne znam u čemu je problem ljudi , normalno da ce traziti da izađu u europu . To bi uradio svaki klub .
0 31
KRKAN
NA KRAJU CE SAVEZ MORATI NADOKNADITI ŠTETU I NE IZLAZAK NAJVECEG BH. KLUBA U EVROPU, SAMO OŠTRO !!!
0 24

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije